Fursecuri "Linzer Augen"

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 8604 vizualizari

 

Linzer Augen este o prajitura austriaca, foarte cunoscuta, care se face si la noi, in Banat, si are un diametru de 5-6 cm. se mamanca in tot timpul anului...si numele vine de la orasul Linz, de unde provine, initial.In preajma Craciunului se face aceasta varianta, mini.

 

INGREDIENTE

  • 300 g    
  • faina200 g   
  •  unt 100 g    
  • zahar praf
  • 1 pachet de zahar praf
  • 2  galbenusuri
  • 100 g migdale macinate
  • 1 lingurita de coaja rsa de lamaie
  • 1/2 de praf de scortisoara
  • o marmelada acrisoara pentru umplutura
  •  zahar praf pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Linzer Augen":

Componentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute.

Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se decupeaza forme rotunde. la jumatate din cerculete decupam in centru1, sau 2, 3 orificii ca niste ochi, prin care se va vedea gemul... si le coacem pina devin aurii la 175 de grade, aprox. 10-12 minute.

Dupa ce s-au racit putin, cele cu orificii la presaram cu zahar, cele intregi le ungem cu gem de afine, caise sau coacaze rosii, si le lipim laolalta. le lasam sa se usuce 1-2 ore dupa care la putem pastra pana la Craciun la rece, in cutii bine inchise, cu hartie de copt intre straturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Linzer Augen"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

05.12.2011, 20:50

Minunate imi plac foarte mult...am preparat si eu fursecuri Lintzer de Craciun...

mirela0911 1

06.12.2011, 23:03

ce frumusele sunt

danakarin 1

07.12.2011, 04:54

Multzmesc Ruxy, multzmesc Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale